Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pelimiitti etsii vapaaehtoisia nuorten etätoimintaan

Pelimiitissä halutaan käynnistää uudelleen 13-17 -vuotiaille suunnattua etätoimintaa. Tämän toteutumiseen tarvitsemme täysi-ikäisiä vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin – ilmoittautuminen kauden 2022-2023 vapaaehtoistoimintaan on alkanut!

Tehtävät soveltuvat erityisen hyvin yhteisöpedagogi- ja sosionomiopiskelijoille. Vapaaehtoistoiminnan pystyy yhdistämään hyvin opintoihin: voit esimerkiksi suorittaa harjoittelusi tai tehdä opinnäytetyösi Pelimiitille. Kokemus lasten ja nuorten parissa toimimisesta katsotaan eduksi (esimerkiksi opintojen, harrastusten ja/tai työn kautta).

Pelimiitissä toimiessasi saat arvokasta kokemusta peli- ja mediakasvatuksesta sekä verkon yli tapahtuvasta toiminnasta.

Pääset käytännön toimilla edistämään myönteistä pelikulttuuria ja mahdollistamaan turvallisen harrastustoiminnan pelaaville nuorille.

Koska toimintaa toteutetaan etänä, voit toimia vapaaehtoisena mistäpäin Suomea vaan. Toiminnan luonteen vuoksi tehtävissä vaaditaan Discordin tuntemusta sekä sitoutumista koko kauden 2022-2023 ajaksi (syyskuusta toukokuuhun).

Ilmoittautuminen tehdään Pelimiitin nettisivujen kautta 14.3.-17.7. välisenä aikana: Pelimiitti – Ilmoittaudu Pelimiitti-toimintaan! Vapaaehtoiset perehdytetään elokuussa ennen kauden 2022-2023 alkamista Discordin välityksellä. Vapaaehtoisemme sitoutuvat Pelimiitin arvoihin, tavoitteisiin ja toimintatapoihin.

Alta löytyy listattuna nuorten etätoimintaan liittyvät tehtävät, joihin etsimme vapaaehtoisia.


Ohjaaja; Minecraft- tai partypeli-iltojen vetäjä (4-8 hlöä)

Haemme nuorten säännölliseen etätoimintaan Minecraft-iltojen vetäjiä (2-4 hlöä) ja partypeli-iltojen vetäjiä (2-4 hlöä).

Minecraft-iltojen ohjaajat järjestävät Minecraft-iltoja Discordissa osana nuorten etätoimintaa. Serveri on Net9-palvelun kautta – tämän käyttöön saa tarvittaessa perehdytyksen Pelimiitin Minecraft-vastaavalta. Tehtävä vaatii Minecraft-maailman syvällistä tuntemusta sekä idearikkautta iltojen ohjelman suunnitteluun (Build Battlet jne.).

Partypeli-iltojen ohjaajat järjestävät partypeli-iltoja Discordissa osana nuorten etätoimintaa. Illoissa pelattaisiin muun muassa Gartic Phone-, Skribbl.io- ja Jackbox.tv -pelejä – näiden ja muiden vastaavien partypelien tuntemus on eduksi.

Sekä Minecraft- että partypeli-iltoja järjestettäisiin kerran viikossa alkuillasta (tarkempi viikonpäivä ja kellonaika sovitaan myöhemmin).

Lähtökohtaisesti ohjaajat eivät vedä iltoja yksin – illassa olisi aina mukana vähintään 2 ohjaajaa.

Erilaisten peli-iltojen ohjaajat vastaavat omiin pelimiitteihin liittyvästä viestinnästä. Ohjaajat esimerkiksi ilmoittavat Discord-serverin ilmoitustaulu-kanavalla mahdollisesta erikoisohjelmasta tai illan peruuntumisesta. Myös tilastointi kuuluu ohjaajan tehtäviin.


Ohjaaja; Muiden peli-iltojen vetäjä (4-8 hlöä)

Nuorten etätoiminnassa voi vetää myös muihin peleihin tai peligenreihin keskittyviä iltoja.

Voit vetää esimerkiksi FPS-peleihin keskittyviä iltoja 16-17 -vuotiaille (2-4 hlöä; CS:GO, Valorant jne.) tai etälautapelailuun keskittyviä iltoja (2-4 hlöä; Tabletop Simulator, Tabletopia, Board Game Arena). Ehdota rohkeasti omaa ideaasi!

Iltoja järjestettäisiin joko kerran viikossa alkuillasta tai 1-2 kertaa kuukaudessa (tarkempi viikonpäivä ja kellonaika sovitaan myöhemmin).

Lähtökohtaisesti ohjaajat eivät vedä iltoja yksin – illassa olisi aina mukana vähintään 2 ohjaajaa.

Erilaisten peli-iltojen ohjaajat vastaavat omiin pelimiitteihin liittyvästä viestinnästä. Ohjaajat esimerkiksi ilmoittavat Discord-serverin ilmoitustaulu-kanavalla mahdollisesta erikoisohjelmasta tai illan peruuntumisesta. Myös tilastointi kuuluu ohjaajan tehtäviin.


Ohjaaja; LGBTQIA+ -toiminnan vetäjä (2-4 hlöä)

LGBTQIA+ -toiminnan ohjaajat järjestävät LGBTQIA+ -pelimiittejä Discordissa osana nuorten säännöllistä etätoimintaa. Pelimiitin LGBTQIA+ -illat on suunnattu erityisesti LGBTQIA+ väestöön kuuluville, seksuaalista suuntautumistaan ja/tai sukupuoli-identiteettiiään pohtiville sekä LGBTQIA+ väestön liittolaisille.

Tietämys ja kiinnostus sukupuolisensitiivistä ja sateenkaarevaa nuorisotyötä kohtaan katsotaan eduksi.

Iltoja järjestettäisiin joko kerran viikossa alkuillasta tai 1-2 kertaa kuukaudessa (tarkempi viikonpäivä ja kellonaika sovitaan myöhemmin).

Lähtökohtaisesti ohjaajat eivät vedä iltoja yksin – illassa olisi aina mukana vähintään 2 ohjaajaa.

Eri peli-iltojen ohjaajat vastaavat omiin pelimiitteihin liittyvästä viestinnästä. Ohjaajat esimerkiksi ilmoittavat Discord-serverin ilmoitustaulu-kanavalla mahdollisesta erikoisohjelmasta tai illan peruuntumisesta. Myös tilastointi kuuluu ohjaajan tehtäviin.


Nuorten etätoiminnan koordinaattori

Koordinaattorit vastaavat Pelimiitin nuorten etätoiminnasta. Koordinaattorin tehtävät voi jakaa toiminnan organisointiin, sisäiseen viestintään sekä vapaaehtoisten ohjaajien tukemiseen ja ohjaamiseen. Koordinaattorit voivat toimia myös peli-iltojen vetäjinä nuorten etätoiminnassa.

Haemme ensisijaisesti kahta koordinaattoria, jotka toimivat työparina. Tehtävät tullaan jakamaan tasaisesti kummallekin koordinaattorille.

Tehtävänkuvaan kuuluvat muun muassa:
 • Toiminnan organisointi – esimerkiksi:
  • Discord-serverin moderointi; muun muassa osallistujien liittäminen tarvittaessa manuaalisesti esim. tietyille teksti- ja puhekanaville
  • Tilastoinnin seuranta; koordinaattori huolehtii, että ohjaajat päivittävät tilastoitavat tiedot (ts. tilastojen ajantasaisuudesta huolehtiminen)
 • Sisäinen viestintä
  • Koordinaattori huolehtii, että niin vapaaehtoiset kuin osallistujat tietävät, mitä milloinkin tapahtuu – esimerkiksi:
   • Ilmoitustaulu-tekstikanavan yleiset ilmoitusasiat
   • Discord Eventien luominen
   • Vapaaehtoisporukan palaverien sopiminen
 • Vapaaehtoisten ohjaajien tuki ja ohjaus
  • Koordinaattori toimii nuorten etätoiminnan vapaaehtoisten lähitukihenkilönä
  • Koordinaattorilla on tieto, jos esimerkiksi joku vapaaehtoisista ei pääsekään vetämään peli-iltaa. Tällöin hän huolehtii jonkun muun vapaaehtoisen tuuraamaan tai sitten ohjaa kyseisen vapaaehtoisen tiedottamaan illan peruuntumisesta osallistujille.

Nuorten etätoiminnan koordinaattoreiden tukena ovat Pelimiitin muut koordinaattorit sekä pääkoordinaattori. Yksin ei siis tarvitse toimia!

Tehtävää suositellaan ensisijaisesti 2. ja 3. vuoden yhteisöpedagogi- tai sosionomiopiskelijoille sekä nuoriso- ja kasvatusalalla toimiville. Tehtävässä toimiminen vaatii muun muassa organisointi- ja yhteistyötaitoja, vastuunkantoa, kehittämisorientoitunutta mieltä sekä aktiivisen viestimisen taitoja. Tästä tehtävästä saat arvokasta kokemusta peli- ja mediakasvatuksesta sekä lähiesihenkilötyöstä!

Koordinaattoreiden rekry poikkeaa muista siten, että ilmoittautuneita tullaan haastattelemaan pitkin hakuaikaa. Haastatelluista valitaan lopulta 1-2 koordinaattoria.


Pelimiitissä tarjolla myös muita tehtäviä –
ilmoittaudu Pelimiitin vapaaehtoistiimiin
kaudelle 2022-2023!

Nuorten etätoiminnan lisäksi haemme vapaaehtoisia muihin tehtäviin. Otamme vapaaehtoistiimiimme mielellämme uusia +18 v. etätoiminnan ohjaajia, etäpöytäroolipelitoiminnan vetäjiä, lautapelitoiminnan järjestäjiä, Pelimiitti LAN -talkoolaisia, pelitapahtumien järjestäjiä ja niin edelleen!

Tutustu vapaaehtoistoimintaamme ja ilmoittaudu mukaan kaudelle 2022-2023!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s