Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pelimiitti päättyy joulukuussa – keväällä julkaistaan Pelimiitti-käsikirja -sivusto

Pelimiitti lopettaa toimintansa vuoden 2022 lopussa. Lopettaminen koskee kaikkea Pelimiitin etänä ja kasvokkain tapahtuvaa pelitoimintaa. Toimintaa järjestetään normaalisti syyskauden loppuun asti.

Pelimiitti tiedotti elokuussa, että syksy 2022 on viimeinen 4H-toiminnan alaisuudessa. Lokakuun lopulla käynnistyi toimijahaku, jolla etsittiin hallitus- ja muihin tehtäviin vapaaehtoisia. Haun tarkoituksena oli mahdollistaa Pelimiitti-yhdistyksen perustaminen sekä varmistaa toiminnan jatkuminen myös tulevaisuudessa. Kyseinen haku ei tällä kertaa kuitenkaan tuottanut tulosta.

– Koetimme hakua ja muita keinoja, mutta tällä kertaa kävi näin. Lopputulema on harmillinen, mutta on toisaalta luonnollista, että toiminnoilla on omat elinkaarensa, pohtii Pelimiitti-koordinaattori ja vapaaehtoistoiminnan vastaava Esa.

Viestintävastaava Minnan mukaan Pelimiitissä olisi ollut mahdollisuuksia toiminnan laajentamiseen ja kehittämiseen.

– Pelimiitti tarjosi leikkikentän, jossa sai todella miettiä, miten toteuttaa pelitoimintaa lähes nollabudjetilla. Se oli haastavaa, mutta hauskaa! Monia mahtavia juttuja ollaan päästy tekemään näiden viiden vuoden aikana. Pelimiitti kuitenkin alkoi kasvaa sellaiseen pisteeseen, että toiminnan organisoitumisessa työntekijäresursseille olisi ollut jo tarvetta, Minna miettii.

– Yksi tai useampi työntekijä myös varmistaa sen, että vapaaehtoiset saavat riittävästi ohjausta ja tukea. Vapaaehtoisilla on siihen oikeus, kumpikin toteavat.

Käynnissä olevat harjoittelut ja muut vastaavat yhteistyöt saatetaan loppuun kevään 2023 aikana. Osa nykyisistä toiminnoista tulee jatkumaan Pelimiitin päättymisen jälkeen itsenäisesti tai jonkin muun toimijan alaisuudessa.

– On lohdullista ajatella, että vaikka Pelimiitti päättyy, niin jotain jää elämään. Tiedotamme eri toimintojen jatkumisesta myöhemmin erikseen, Pelimiitin viestintävastaava Minna kertoo.

Pelimiitti-käsikirja -sivustosta saa vinkkejä ja materiaaleja pelitoiminnan käynnistämiseen

Pelimiitin vapaaehtoiset tulevat laatimaan Pelimiitti-käsikirja -sivuston. Verkkosivuilta tulee löytymään tietoa ja materiaaleja Pelimiitin etä- ja muun toiminnan sekä tapahtumien järjestämisestä.

– Tarkoituksena on, että käsikirjan avulla kuka tahansa voi käynnistää Pelimiitin kaltaista toimintaa, Minna avaa sivuston taustalla olevaa ajatusta.

– Vaikka Pelimiitti olikin uniikkia pelitoimintaa, se on perusluonteeltaan yksinkertaista ja helposti toteutettavaa. Pelimiitin perinnöksi jäävä käsikirja synnyttää toivottavasti uusia pelitoiminnan muotoja, Esa visioi.

Sivustoa työstävät Pelimiitin vapaaehtoiset, korkeakouluopiskelijat sekä vierailevat kirjoittajat. Sivusto pyritään julkistamaan keväällä 2023.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s