Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pelimiitin Peliviikko 2022

Pelimiitti järjestää Peliviikolla ohjelmaa laidasta laitaan!

Viikon ohjelmassa on edustettuna monet eri pelikulttuurin muodot: muun muassa digipelaaminen, pöytäroolipelaaminen sekä lauta- ja miniatyyripelit.

Peliviikon eri tapahtumien järjestämisessä ovat mukana Shelter Gameroom, Jimm’s PC-Store, Suomen roolipeliseura, Ropecon, Cryo ry., Nörttitytöt ry. sekä Ylivieskan kaupunginkirjasto.

Pelimiitin logo.
Shelter Gameroomin logo.
Nörttitytöt ry:n logo.
cryo ry logo
Ropeconin logo.
Jimm's PC-Storen logo.

Jos haluat somen ihmeellisessä maailmassa jutella Pelimiitin Peliviikon ohjelmasta tai seurata viikon ohjelmanumeroihin liittyviä keskusteluita, kannattaa käyttää ja seurata tunnisteita #pelimiitti, #peliviikko sekä #PelimiitinPeliviikko.

Ohjelmamuutokset voivat olla mahdollisia.

Lisätiedot:

  • Pelimiitin Peliviikon vastaava Kaisa: pelimiitti(a)kais.fi.
  • Viestintävastaava Minna: pelimiitti(a)4h.fi.

Facebook-tapahtumat:

Lataa mainos ja jaa ilmoitustaululla tai somessa:


Lähikuva Warhammer 40 000 -miniatyyripelin rakennelmasta.
Ma 7.11. klo 17-20: Lautapeli- ja Warhammer 40 000 -tapahtuma Ylivieskan kirjastossa

Lautapeli- ja Warhammer 40 000 -tapahtuma järjestetään maanantaina 7. marraskuuta klo 17-20 Ylivieskan kirjaston lehtienlukusalin vieressä olevassa tilassa.

Tapahtumassa voit pelata lautapelejä ja tutkia Pelimiitin Warhammer 40 000 Recruit ja Command Edition -pelejä Pelimiitin vapaaehtoisten kanssa. Voit pelata paikan päältä löytyviä tai tuoda mukana omia lauta- ja korttipelejä.

Lisäksi voit opetella Warhammer 40 000 -figuurien maalausta! Voit maalata joko Pelimiitin tai omia figuureja. Omia maalaustarvikkeita ei tarvitse ottaa, jos maalaat Pelimiitin figuureja. Omien figuurien maalaamiseen ota mukaasi omat maalit ym. tarvikkeet.

Tapahtuma on suunnattu nuorille ja aikuisille. Tilaisuus on maksuton. Pelipäivä järjestetään yhteistyössä Ylivieskan kaupunginkirjaston kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

P.S. Pelimiitin lautapelitoimintaa järjestetään Peliviikolla normaaliin tapaan! Kalajoella pelaillaan keskiviikkona 9. marraskuuta klo 17.30-20 pääkirjaston pienryhmätilassa. Torstaina 10. marraskuuta klo 18.30-22.00 pelataan Ylivieskassa Nuorisotila Vitiksessä.


Ropewebinaarin logo
To 10.11. klo 17-19: Ropewebinaari (PERUUNTUNUT)

Kiinnostaako pöytäroolipelaaminen, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Haluaisitko saada tietää yhdistyksistä, jotka tarjoavat mahdollisuuden pöytäroolipelaamiseen etänä ja/tai kasvokkain? Tai teetkö töitä sellaisten nuorten parissa, joita kiinnostaisi tutustua enemmän tähän peliharrastukseen?

Ropewebinaarissa pääset tutustumaan toimijoihin, jotka järjestävät pöytäroolipelaamiseen liittyvää harrastustoimintaa. Pääset kuulemaan, millaista toiminta on käytännössä ja miten siihen voi päästä mukaan.

Maksuton ja kaikille avoin Ropewebinaari järjestetään Teams-alustalla. Tilaisuuden aikana voit heittää kysymyksiä Teamsin chatin puolella. Webinaari toteutetaan suomeksi.

Webinaariin ilmoittaudutaan täyttämällä Pelimiitin Forms-lomake, jonka linkki päivitetään tälle välilehdelle syys-lokakuussa. Linkki Teams-kokoukseen jaetaan osallistujille sähköpostitse 1-3 päivää ennen webinaaria. Ilmoittautumisaika päättyy 6.11.

Webinaari toteutetaan, jos siihen ilmoittautuu vähintään 15 osallistujaa.

Ropewebinaari järjestetään yhteistyössä Suomen roolipeliseuran, Ropeconin, Cryo ry:n ja Nörttitytöt ry:n kanssa.

HUOM 7.11.2022: Peruuntuu; liian vähän ilmoittautuneita!


Pe 11.11. klo 20-23: Striimausta Pelimiitin Twitch-kanavalla

Pelimiitin Peliviikon päättää kolmen tunnin kestoinen striimi Pelimiitin Twitch-kanavalla perjantaina 11.11. klo 20-23.

Pelaamassa ovat Pelimiitin vapaaehtoinen Heidi, esports-selostaja Teemu ”wabbit” Hiilinen ja Shelter Gameroomin striimaaja Tanja ”hhoenak_” Eerola.

Striimin aikana järjestetään kaksi arvontaa. Osallistuneiden kesken arvotaan Jimm’s PC-Storen lahjoittamia pelipalkintoja!


+18 v. etätoiminnan ohjelma Peliviikolla

Täysi-ikäisten etätoiminta pyörii tuttuun tapaan Peliviikolla:

  • Ma 7.11. klo 18-21 FPS-miitti
  • Ma 7.11. klo 19-21 LGBTQIA+ -miitti
  • Ti 8.11. klo 18-21 Monster Hunter -miitti
  • Ke 9.11. klo 18-21 Partymiitti (spesiaalimiitti)
  • Pe 11.11. klo 19-22 LGBTQIA+ -miitti

Etätoiminnan suljetulla Discord-serverillä järjestetään myös spesiaalimpaa ohjelmaa! Tarkemmat tiedot päivitetään tälle välilehdelle elo-lokakuun aikana.

Maksuttomaan etätoimintaan pääset mukaan täyttämällä Forms-lomakkeen Ilmoittaudu-välilehdeltä.


Peliviikko

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta aikoinaan lähtenyt teemaviikko, jonka aiheena on pelikasvatus. Peliviikkoa vietetään vuosittain yleensä marraskuun alussa. Kyseisen viikon tavoitteena on edistää positiivista pelikulttuuria sekä vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikkoa koordinoi KAVI eli Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.