Perustiedot

Matalakynnyksistä pelitoimintaa
jo vuodesta 2017 lähtien!

Pelimiitti on pelaamiseen ja pelikulttuurin eri muotoihin keskittyvää toimintaa. Toimintaa järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin sekä etänä että kasvokkain.

Pelimiitti on toiminut vuodesta 2017 lähtien. Toiminta oli osa ELY/ESR-rahoitteista OSAVA-hanketta vuoden 2017 marraskuusta vuoden 2018 toukokuuhun. Syksystä 2018 alkaen valtakunnallista toimintaa on koordinoitu Ylivieskan 4H-yhdistyksen kautta vapaaehtoisvoimin. Pelimiitti-verkostoon kuuluvat 4H-yhdistykset saavat tilastoida oman alueensa osallistujat.

Pelimiitti on saanut valtakunnallista näkyvyyttä ja tunnustusta saamalla muun muassa Vuoden Pelikasvattaja 2018 -kunniamaininnan, 4H-liiton Vuoden vapaaehtoisohjaaja 2019 -stipendin sekä Ylivieskan kaupungin kulttuuripalkinnon 2021.

Edistämme pelisivistystä sekä turvallista ja myönteistä pelikulttuuria. Mielestämme pelaaminen kuuluu kaikille!


pelimiitti näppäimistö
pelimiitti minecraft pc

Viikoittainen etätoiminta

Perustoimintaamme on viikoittainen etätoiminta, jota järjestetään täysi-ikäisille pelaajille Discordissa. Etätoimintamme koostuu kaudella 2022-2023 seuraavista toiminnoista:

  • FPS-miitit maanantaisin
  • LGBTQIA+ -miitit maanantaisin ja perjantaisin
  • Civilization-miitit joka toinen tiistai
  • Partymiitit keskiviikkoisin
  • Paladins-miitit kerran kuussa keskiviikkoisin (kuukauden ensimmäinen keskiviikko)
  • Monster Hunter -miitit (tiedot tarkentuvat elokuun aikana)
  • Pöytäroolipelitoiminta; kampanjat ja oneshotit

Toiminnassa mukana olevat osallistuvat toimintaan kotoaan käsin omilta tietokoneiltaan/läppäreiltään ja pelitileiltään. Viikoittainen etätoiminta kokoaa pelaajia yhteen eri puolilta Suomea. Etätoiminta on maksutonta.

Turvallisen ja rennon peliyhteisön sekä uusien pelikavereiden lisäksi Pelimiitin osallistujat saavat huikeita jäsenetuja!

Ohjelmaa järjestävät Pelimiitin vapaaehtoiset.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

Lautapelitoiminta

Pelimiitissä on mahdollista harrastaa myös mm. lautapelaamista sekä miniatyyripelaamista!

Pelimiitin lautapelitoimintaa järjestetään kaudella 2022-2023 kahdella Ylivieskassa ja Kalajoella. Lautapelitoiminta on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Toimintaa järjestetään paikallisten 4H-yhdistysten ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Lautapeli-iltojen vetäjinä toimivat Pelimiitin vapaaehtoiset.

Säännöllisesti ja kasvokkain järjestettävä pelitoiminta voi olla myös muutakin kuin lautapelaamista: esimerkiksi pöytäroolipelaamista, Warhammer 40 000 -miniatyyripelailua, Magic: The Gathering -pelailua tai vaikka figuurien maalausta.

Käynnistämme Pelimiitin lautapeli- ja muuta pelitoimintaa mielellämme uusilla paikkakunnilla. Ehdota rohkeasti omaa ideaasi niin lähdetään yhdessä viemään sitä käytäntöön!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

pelimiitti vapaaehtoiset
pelimiitti lanit

Pelitapahtumat

Pelimiitti järjestää myös online- ja IRL-pelitapahtumia!

Tapahtumamme voivat olla esimerkiksi toimintaviikkoja, Puhetta peleistä -webinaareja, teemoitettuja striimejä, peliturnauksia, laneja, pöytäroolipelikampanjoita, figuurimaalaustyöpajoja ja paljon muuta! Tapahtumia järjestävät Pelimiitin vapaaehtoiset.

Vuoden kohokohta on Peliviikko, jolloin järjestämme paljon monipuolista ohjelmaa sekä online että IRL. Olemme vahvasti mukana myös Lukuviikolla.

Suurin osa tapahtumista on kaikille avoimia. Osa taas voi olla suunnattu Pelimiitin etätoiminnan osallistujille. Pyrimme pitämään tapahtumamme maksuttomina tai osallistumismaksuiltaan kohtuullisina.

Toteutamme tapahtumia mielellämme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa – lue lisää yhteistyökuvioistamme täältä: Yhteistyö.

Tutustu tuleviin ja menneisiin tapahtumiin:

pelimiitti vapaaehtoiset lanit
pelimiitti lanit vapaaehtoiset

Vapaaehtoistoiminta

Pelimiitti-toimintaa ei olisi ilman meidän upeita vapaaehtoisia!

Pelimiitissä voit toimia hyvin erilaisissa vapaaehtoistehtävissä – esimerkiksi:

  • Etätoiminnan ohjaaja: tiettyyn peliin/peligenreen keskittyvien iltojen ohjaaja, LGBTQIA+ -ohjaaja, ropeohjaaja…
  • Lautapeli- tai muun kasvokkain tapahtuvan pelitoiminnan järjestäjä; esimerkiksi lautapeli- tai muun pelitoiminnan järjestäjä (Magic: The Gathering, Warhammer 40 000 -miniatyyripelaaminen ja niin edelleen)
  • Sisällöntuottaja; striimaaja ja/tai somesisällöntuottaja

Voit toimia yhdessä tai useammassa tehtävässä ihan omien intressien, vahvuuksien ja mahdollisuuksien mukaan. Tehtäviä pystytään muokkaamaan eri elämäntilanteisiin sopiviksi.

Tule tekemään merkityksellistä pelitoimintaa ja edistämään myönteistä, turvallista ja kaikille avointa pelikulttuuria!

Lue lisää ja tule mukaan Pelimiitin vapaaehtoistiimiin:
Create your website with WordPress.com
Aloitus