Vapaaehtoistoiminta

Merkityksellistä tekemistä peliharrastajille!

Tykkäätkö pelaamisesta ja pelikulttuurista? Haluaisitko saada lisää pelikavereita eri puolilta Suomea? Haluatko päästä vaikuttamaan ja edistämään myönteistä pelikulttuuria? Siinä tapauksessa kannattaa tulla vapaaehtoiseksi Pelimiitti-toimintaan!

Vapaaehtoistiimiin ovat tervetulleita kaikenlaiset ja kaiken tasoiset peliharrastajat. Voit toimia yhdessä tai useammassa tehtävässä omien intressien, vahvuuksien ja mahdollisuuksien mukaan. Pelimiitin vapaaehtoisena toimimisesta saa todistuksen.

Vapaaehtoiset saavat tietää ennakkoon tapahtumista ja olla niiden järjestämisessä mukana vastaavina tai talkoolaisina. He saavat tietää ennakkoon myös uusista yhteistyökuvioista. Pelimiitin jäsenedut koskevat myös vapaaehtoisia!

Tutustu alta Pelimiitin tarjoamiin tehtäviin ja ilmoittaudu mukaan Pelimiitin vapaaehtoistiimiin!


pelimiitti lanit
pelimiitti minecraft pc
pelimiitti näppäimistö

Etätoiminnan ohjaaja

Perustoimintaamme eli viikoittaista etätoimintaa järjestetään verkon yli Discordin välityksellä, suljetulla Discord-serverillä. Ohjaajat nimensä mukaisesti suunnittelevat ja järjestävät monipuolista toimintaa osana täysi-ikäisten säännöllistä etätoimintaa.

Voit toimia ohjaajana jo olemassa olevissa etätoiminnoissa. Esimerkiksi LGBTQIA+ – ja FPS-miitteihin otamme mielellämme lisää vetäjiä.

Voit myös käynnistää uutta etätoimintaa! Yhdessä voidaan sopia, järjestätkö toimintaa viikoittain, joka toinen viikko vai kerran kuussa -tahdilla. Voit järjestää toimintaa yksin tai yhdessä yhden/useamman vapaaehtoisen kanssa.

Etätoiminta voi olla esimerkiksi:

  • Johonkin tiettyyn peliin tai peligenreen keskittyvät peli-illat
    • Esimerkiksi FPS-pelit, strategiapelit jne.
    • Esimerkiksi Valheim-, partypeli-, Monster Hunter-, Minecraft- tai Valorant-miitit jne.
  • Pöytäroolipeli-illat eli ropemiitit (nk. ropeohjaaja)
  • Etälautapeli-illat eli lautapelimiitit (nk. etälautapelitoiminnan ohjaaja)
  • Ja niin edelleen!

Turvallisen peliseuran tarjoamisen lisäksi ohjaajat toimivat kuuntelevina korvina ja kuulumisten kyselijänä. Ohjaajat innostavat osallistujia omaehtoiseen ja aktiiviseen toimimiseen, esimerkiksi omien pelihetkien toteuttamiseen Discord-serverillä. Ohjaaja edistää myönteistä ja kaikille avointa pelikulttuuria, non toxic -käyttäytymistä sekä kiusaamisen nollatoleranssia.

Tässä tehtävässä suosittelemme sitoutumista koko kauden ajaksi (kauden kesto noin syyskuusta toukokuuhun).

Tässä tehtävässä voit toimia vapaaehtoisena mistäpäin Suomea tahansa! Tehtävässä toimiminen vaatii omaa pelikonetta ja muita oheislaitteita (esimerkiksi kuulokkeet) sekä perustason tietoteknistä osaamista (esimerkiksi Discordin käyttö).


Lautapelitoiminnan vetäjä

Pelimiitissä voi järjestää myös kasvokkain tapahtuvaa lautapeli- tai muuta pelitoimintaa. Muu IRL-pelitoiminta voi olla esimerkiksi pöytäroolipelaamista, Warhammer 40 000 -miniatyyripelailua tai Magic: The Gathering -pelailua.

Toiminta voi olla suunnattu joko nuorille (13 v. tai 16 v. ylöspäin), täysi-ikäisille tai sekä että. Yhdessä voidaan sopia, kokoonnutteko pelaamaan viikoittain, joka toinen viikko vai kerran kuussa -tahdilla.

Pelimiitin lautapeli- tai muun pelitoiminnan järjestäjä edistää positiivista ja matalakynnyksistä pelikulttuuria sekä non toxic -käyttäytymistä. Pelimiitin kaikessa toiminnassa on kiusaamisen osalta nollatoleranssi. Toiminta on kaikille avointa – tervetulleita ovat niin vasta-alkajat kuin kokeneet peliharrastajat. Järjestäjä on valmis opettamaan lautapelien, pöytäroolipelien ja muiden pelien sääntöjä sekä avaamaan niihin liittyviä käsitteitä uusille pelaajille (esimerkiksi suomentamaan englanninkielisiä käsitteitä). Järjestäjä nostaa monipuolisesti esille erilaisia pelejä.

Lähtökohtaisesti vetäjä hyödyntää toiminnan vetämisessä omia lauta- ja korttipelejä. Ylivieskassa ja Kalajoella on mahdollista hyödyntää Poromagialta saatuja demopelejä.

Tässä tehtävässä suosittelemme sitoutumista koko kauden ajaksi (kauden kesto noin syyskuusta toukokuuhun).


pelimiitti pc lanit

Sisällöntuottaja; striimaaja tai somesisällöntuottaja

Pelimiitin sisällöntuottajana teet sisältöjä Twitch-kanavalle ja/tai Pelimiitin sosiaalisen median kanaviin.

Pelimiitin striimaajana teet striimejä Pelimiitin Twitch-kanavalle. Voit toimia pelkästään striimaajana tai tehdä striimejä muiden Pelimiitin vapaaehtoishommien rinnalla: voit esimerkiksi olla sekä striimaaja että etätoiminnan ohjaaja.

Voit striimata säännöllisesti (esimerkiksi kerran kuussa tai useammin) tai satunnaisesti – sillä tahdilla, mikä omaan elämäntilanteeseen sopii parhaiten.

Somesisällöntuottajana teet somepostauksia Pelimiitin Instagram-tilille ja Facebook-sivulle. Teet sisältöjä yhdessä Pelimiitin viestintätiimin ja muiden somesisällöntuottajien kanssa.

Somepostauksissa käytetään Pelimiitin valmiita somepohjia, jotka on tehty Canvalla. Myös Vista Createn käyttö on mahdollista. Voit tehdä postauksia kerralla enemmän ja ajastaa ne käyttämällä Meta Business Suitea tai Creator Studiota.

Somesisällöntuottajan tulee osata käyttää Canvaa tai Vista Createa sujuvasti. Instagram, Facebook, ilmaiskuvapankit (esimerkiksi Pexels) sekä Meta Business Suite/Creator Studio ovat sinulle tuttuja. Kirjoitat hyvää suomenkieltä. Englannin- ja/tai ruotsinkielen taito katsotaan eduksi.


Pelimiitin vapaaehtoistoiminta
vapaaehtoisten itsensä kertomana:

Create your website with WordPress.com
Aloitus