Viikoittainen etätoiminta

Säännöllistä pelitoimintaa etänä!

Perustoimintaamme on viikoittainen etätoiminta, jota järjestetään täysi-ikäisille pelaajille Discordin välityksellä. Ohjelmaa järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.

Niin kutsutuissa pelimiiteissä eli peli-illoissa jutellaan ja pelataan porukalla erilaisia pelejä. Mukana olevat osallistuvat toimintaan kotoaan käsin omilta pelikoneiltaan ja -tileiltään. Toimintaa varten luotu Discord-palvelin on suljettu ja sinne pääsevät vain ilmoittautuneet. Maksuton etätoiminta kokoaa eri puolilla Suomea asuvia pelaajia yhteen.

Discord-serverin kautta voi hakea peliseuraa myös pelimiittien ulkopuolella. Voitte laittaa pystyyn esimerkiksi etälautapelituokion!

Turvallisen ja rennon peliyhteisön sekä uusien pelikavereiden lisäksi Pelimiitin osallistujat saavat jäsenetuna alennusta Poromagiasta!

Alla on kerrottu tarkemmin viikoittaisen etätoiminnan ohjelmasta kaudella 2022-2023! Sivun alaosassa kerrotaan, miten toimintaan pääsee mukaan.


Viikoittainen etätoiminta
kaudella 2022-2023:

Takaapäin otettu lähikuva tietokoneella pelaavasta henkilöstä.

FPS-miitit maanantaisin klo 18-21

FPS-miiteissä pelataan nimensä mukaisesti FPS-pelejä: esimerkiksi Valorantia (PEGI 16), Counter-Strike: Global Offensive -peliä (PEGI 16) ja PlanetSide 2 -peliä (PEGI 16). Illoissa pelataan niin kilpailullisia pelejä kuin myös muita pelimuotoja kuten CS:GO:n Arms Race ja Hide and Seek -modeja – osallistujien toiveiden pohjalta totta kai!

Iltoihin ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin konkarit. Iltoja järjestetään Discord-serverin pelikohtaisilla puhekanavilla (illan alussa kokoontuminen Olohuone-puhekanavalle).


Lähikuva näytöstä, jossa auki Monster Hunter -peli.

Monster Hunter -miitit

Joka toinen tiistai klo 18-21 järjestettävissä Monster Hunter -miiteissä keskitytään Monster Hunter-pelisarjan peleihin.

Pelissä kokoat itsellesi haarniskan, valitset 14:sta erilaisesta asetyypistä ja taistelet hirviöitä vastaan. Samalla keräät itsellesi hirviöiden osia, joilla kehität varusteitasi entistä paremmaksi.

Jos tarvitset apua jossain tehtävässä, haluat tutustua pelisarjaan enemmän tai haluat pelata muiden kanssa, tervetuloa mukaan!

PC-puolella pelaamme osallistujien toiveesta riippuen Monster Hunter: World ( PEGI 16 )- ja/tai Monster Hunter Rise ( PEGI 12 ) – peliä.


Lähikuva näytöstä, jossa auki Civilization-peli.

Civilization-miitit joka toinen tiistai klo 18-21

Joka toinen tiistai järjestettävässä Civilization-miitissä pelataan Civilization-pelisarjan pelejä. Pelattava peli on osallistujista riippuen joko 5. tai 6.osa.

Miittiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kyseisestä pelisarjasta kiinnostuneet. Voit olla mukana pelaamassa, juttuseurana tai seuraamassa/tutustumassa peliin. Aikaisempaa pelikokemusta ei vaadita.

Katso näiden miittien tarkemmat ajankohdat Pelimiitin tapahtumakalenterista.


Lähikuva näytöstä, jossa auki Gartic Phone -peli ("Valitse hahmo ja lempinimi" -osio).

Partymiitit keskiviikkoisin klo 18-21

Partymiiteissä pelataan partypelejä, joissa keskitytään pitämään pelaajien kesken hauskaa leikkimielisissä tai hieman kilpailullisissa peleissä!

Partypelejä on monenlaisia, esimerkiksi Gartic Phone, Skribbl.io ja Jackbox -pelit. Osallistujien toiveet pelien suhteen ovat lämpimästi tervetulleita.

Kuka tahansa on tervetullut iltoihin mukaan, pyrimme pelaamaan pelejä, jotka ovat kenen tahansa pelattavissa (Free-2-Play)! Partymiittejä järjestetään keskiviikkoisin klo 18-21.


Lähikuva näytöstä, jossa auki Paladins-peli.

Paladins-miitit kerran kuussa
keskiviikkoisin klo 18-21

Kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18-21 kokoonnutaan pelaamaan Paladins-nimistä peliä! Näitä iltoja järjestetään Discord-serverin Paladins-puhekanavalla.

Paladins on FPS-peli eli ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa viiden hengen joukkueella pyritään voittamaan vastustajajoukkue. Pelissä on paljon erilaisia hahmoja, jotka jaetaan Frontline-, Damage-, Support- ja Flank-tyyppeihin. Eri hahmojen kykyjä pystyy painottamaan ”kykykorteilla”.

Sekä aloittelijat että pelin parissa pitempään viihtyneet ovat tervetulleita näihin iltoihin.

Katso näiden miittien tarkemmat ajankohdat Pelimiitin tapahtumakalenterista.


Pelimiitti Pride -logo.

LGBTQIA+ -miitit maanantaisin klo 19-21 ja perjantaisin klo 19-22

Maanantaisin ja perjantaisin järjestettävät pelimiitit on suunnattu erityisesti LGBTQIA+ väestöön kuuluville, sukupuoltaan tai sukupuolettomuuttaan tai seksuaalista suuntautumistaan pohtiville sekä LGBTQIA+ väestön liittolaisille.

Etätoiminnan ilmoittautumislomakkeesta löytyy kysymys ”Haluan osallistua LGBTQIA+ -miitteihin”. Laittamalla kyseisen kysymyksen kohdalla rastia ”Kyllä”-kohtaan pääset mukaan LGBTQIA+ -miitteihin! Näihin iltoihin ilmoittautuneille annetaan manuaalisesti oikeudet LGBTQIA+ -toiminnan teksti- ja puhekanaville.

Voit ilmoittautua näihin iltoihin myös jälkikäteen laittamalla yksityisviestiä yhdenvertaisuusvastaavalle.


Lähikuva Scythe-lautapelistä.

Etälautapelimiitit joka toinen torstai klo 18-21

Etälautapelimiitit joka toinen torstai klo 18-21
Joka toinen torstai järjestettävässä etälautapelimiitissä kokoonnutaan pelaamaan lautapelejä virtuaalisesti! Alustoina toimivat osallistujien toiveitten mukaan Tabletop Simulator -peli tai Boardgamearena nettisivu.
Aikaisempaa pelikokemusta tai sääntöjen osaamista ei vaadita, sillä pelattavat pelit opetetaan kaikille osallistujille. Pelattavat pelit katsotaan osallistujamäärien ja toiveiden mukaisesti. Voit tulla myös mukaan pelkästään seuraamaan pelattavia pelejä tai juttelemaan lautapeleistä!


Lähikuva pöytäroolipelikirjoista, hahmolomakkeesta ja nopista.

Pöytäroolipelitoimintaa etänä

Pelimiitin etätoimintaan sisältyy myös pöytäroolipelaamista Discordin välityksellä. Sessiot koostuvat sekä oneshot-seikkailuista että kampanjoista. Näitä vetävät vapaaehtoiset ropeohjaajat, jotka ilmoittavat tulevista peleistä Discord-serverin ilmoitustaululla.

Pelimiitissä pelataan pääasiassa D&D:tä, mutta mahdollisesti muitakin pelejä (esim. Pathfinder, Dungeon World, jne.). Tämä riippuu pelin järjestävästä ropeohjaajasta. Pelistä riippumatta sessiot tulevat olemaan aloittajaystävällisiä.

Jokaisessa etäroolipelisessiossa on voimassa Pelimiitin turvallisemman tilan periaatteet sekä pöytäroolipelitoiminnan omat turvakäytänteet (lisätään nettisivuille ja serverille syksyn aikana).


Näin pääset mukaan etätoimintaan!

Etätoimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla eli täyttämällä Pelimiitin nettisivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen. Kyseinen lomake löytyy Ilmoittaudu-välilehdeltä. Samalta välilehdeltä löytyy myös tietoa toimintaan osallistumisen vähimmäisvaatimuksista.

Ilmoittautumisen jälkeen saat pian kaveripyynnön Pelimiitti-profiililta sekä kutsun Discord-palvelimelle. Hyväksyttyäsi kaveripyynnön ja kutsun olet virallisesti mukana toiminnassa!

Etätoiminnan ohjaajaksi pääset liittymällä Pelimiitin vapaaehtoistiimiin. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös ”Ilmoittaudu”-välilehdeltä.

Create your website with WordPress.com
Aloitus